weekendje-groningen-plannen

Voor een ontspannen weekendje weg hoef je niet ver te reizen. Sterker nog, vaak is het juist prettig in eigen land op vakantie te gaan. Zo bespaar je op de kosten en hoef je slechts enkele uren te reizen. Groningen is een perfecte bestemming als je op zoek bent naar een leuke Nederlandse plaats voor een weekendje weg. De stad is goed bereikbaar en biedt volop vertier. Bezoek bijvoorbeeld het Groninger Museum, de Martinitoren of maak een mooie stadswandeling door het Noorderplantsoen en langs het Hoge en Lage der A. De grachten van Groningen zijn in elk seizoen de moeite waard.

Andere bezienswaardigheden in de stad zijn:

  • Prinsentuin
  • Stadsschouwburg
  • Noordelijk Scheepvaartmuseum
  • Stripmuseum
  • Korenmarkt
  • Groninger Forum
  • Centraal Station

Weekendje Groningen plannen

Een gezellig en ontspannen weekendje Groningen regel je natuurlijk voor je vertrekt. Groningen is uitstekend te bereiken met de auto. Als je wilt besparen op parkeerkosten kun je je auto parkeren op het P+R-terrein bij station Haren. Je reist het laatste stuk dan met de trein. Natuurlijk kun je ook je gehele reis afleggen via het spoor. Vanaf Hotel Faber in Hoogezand is er een direct verbinding met het station in Groningen. Zo kun je zorgeloos van Hotel Faber naar Groningen reizen. Wil je graag een stadswandeling of rondvaart maken? Bekijk dan voor je vertrekt de opties en reserveer indien nodig. Neem contact met ons op en we helpen je graag er een heerlijk weekend van te maken.

Leuke activiteiten en evenementen

Groningen heeft voldoende te bieden voor de bezoeker die spontaan op zoek wil naar leuke activiteiten. In januari vindt bijvoorbeeld het Eurosonic Noorderslag muziekfestival plaats. Daarnaast kun je in augustus deelnemen aan de festiviteiten rondom ‘Bommen Berend’, waarbij het Gronings ontzet uit 1672 groots gevierd wordt. Kortom: er is genoeg te doen en één weekendje Groningen is eigenlijk veel te kort om alles te zien en te beleven. Boek daarom vandaag nog jouw weekendje Groningen bij Hotel Faber via 0598-393336 of mail naar info@hotelfaber.nl!

Weekendje Groningen: lekker weg in eigen land

Je zou ook interesse kunnen hebben in