festival groningen tips

Activiteiten Groningen 2019

Op zoek naar een leuke bestemming voor een weekendje weg in Nederland? Misschien haalt dit overzicht van activiteiten in Groningen je nog over om dit najaar een weekend naar Groningen te komen. Groningen biedt voldoende mogelijkheden voor een leuke citytrip of midweek in de provincie. Met deze tips plan je absoluut een leuk weekendje weg met je geliefde of je gezin.

Verder lezen “Activiteiten Groningen 2019”

vakantie groningen

Op vakantie naar Groningen

Wil je dit jaar nog een tripje maken in eigen land? Denk dan eens aan de stad en pronvincie Groningen als bestemming. Groningen is één van de meest levendige steden in Noord-Nederland en biedt allerlei leuke activiteiten en uitjes op het gebied van kunst, cultuur, sport en natuur. Zo kun je elk seizoen genieten van een prachtige expositie in het Groninger Museum, zijn er allerlei leuke festivals het hele jaar door, en bieden de stad en omgeving voldoende mogelijkheden voor sportieve uitjes. Fiets bijvoorbeeld door de provincie of maak een stadswandeling door het historisch centrum van Groningen. Ook het uitgaansleven is bruisend genoeg voor een heel weekend vermaak. Zo kun je naar de schouwburg, De Oosterpoort of het filmhuis. De VVV in Groningen kan je daarbij leuke tips geven als je op zoek bent naar activiteiten voor het hele gezin.

Verder lezen “Op vakantie naar Groningen”

tt assen hotel faber

Onze tips voor een bezoek aan de TT in Assen

Op het TT circuit in Assen vinden jaarlijks allerlei spectaculaire evenementen plaats. De MotoGP TT Assen wordt er bijvoorbeeld verreden, maar ook het WK Superbike wordt er gehouden. Het circuit ligt vlak naast Assen en verwelkomt jaarlijks duizenden bezoekers die genieten van een weekendje weg. Lijkt het jou ook leuk om een keer de TT te bezoeken? Dan geven we je graag wat tips.

Verder lezen “Onze tips voor een bezoek aan de TT in Assen”

hotel-veendam-groningen-ommeland

Een hotel bij Veendam waar je rust en kwaliteit vindt

In één dag kun je zeker de sfeer proeven in Veendam of in de stad Groningen, maar als je echt wilt genieten van de stad en omgeving boek je natuurlijk een hotel voor een heel weekend. Dat geeft je alle ruimte de stad en de omgeving te verkennen. In Groningen stad en omgeving vind je een aantal hotels, maar als je een echt bijzondere ervaring wilt kies je voor de rust en luxe van Hotel Faber een hotel tussen Veendam en Groningen in. Overnachten in de buurt van Veendam is net zo praktisch als overnachten in de stad. Je bent snel in Groningen centrum door de snelle treinverbinding. Hiermee wordt je weekend een stuk zorgelozer, geen problemen met parkeren, je auto kan gewoon op ons eigen parkeerterrein bij het hotel.

Verder lezen “Een hotel bij Veendam waar je rust en kwaliteit vindt”

romantisch-weekendje-weg-Groningen

Romantisch uitje voor twee: weekendje weg Groningen

Een citytrip is een ideale manier om elkaar beter te leren kennen en lekker samen te genieten. Daarvoor kun je heel goed terecht in Groningen, de leukste stad van Noord-Nederland. De stad én de omgeving hebben meer dan genoeg te bieden voor een romantisch nachtje weg in Groningen. Bovendien is Groningen goed bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer en blijft je reistijd beperkt als je voor een citytrip in Nederland kiest. Het perfecte uitje voor jou en je partner regel je heel eenvoudig zelf. We geven je graag wat tips voor een ontspannen of actief weekendje weg in Groningen!

Verder lezen “Romantisch uitje voor twee: weekendje weg Groningen”

weekend-groningen-tips-reitdiephaven

Een weekendje Groningen: tips voor een gezellige citytrip

Veel mensen weten de stad Groningen te vinden als ze een gezellige citytrip willen maken. Er is voldoende te beleven, je kunt er heerlijk eten en uitgaan en ook de omgeving buiten de stad is prachtig. Reden te over om een bezoek te brengen aan ‘Stad en Ommeland’, zoals men in Groningen zelf zegt. Aan het Poeleplein en in de Peperstraat vind je talloze gezellige kroegjes. Bezoek het filmhuis, beklim de trappen van de Martinitoren of ontspan heerlijk met een wandeling in het Noorderplantsoen. ’s Avonds bezoek je een concert in de Oosterpoort, waarna je het centrum verder kunt verkennen. Een weekendje Groningen wordt natuurlijk nog leuker als je gebruik kunt maken van een weekend Groningen via een aanbieding. Zo ga je lekker voordelig naar de leukste stad van het Noorden.

Verder lezen “Een weekendje Groningen: tips voor een gezellige citytrip”

weekendje-groningen-plannen

Weekendje Groningen: lekker weg in eigen land

Voor een ontspannen weekendje weg hoef je niet ver te reizen. Sterker nog, vaak is het juist prettig in eigen land op vakantie te gaan. Zo bespaar je op de kosten en hoef je slechts enkele uren te reizen. Groningen is een perfecte bestemming als je op zoek bent naar een leuke Nederlandse plaats voor een weekendje weg. De stad is goed bereikbaar en biedt volop vertier. Bezoek bijvoorbeeld het Groninger Museum, de Martinitoren of maak een mooie stadswandeling door het Noorderplantsoen en langs het Hoge en Lage der A. De grachten van Groningen zijn in elk seizoen de moeite waard.

Verder lezen “Weekendje Groningen: lekker weg in eigen land”

hotel-faber-theatermenu-tromp

De dochter van Martenshoek bij Faber in de kombuis?!

Op 26, 27 en 28 september en op 3, 4 en 5 oktober kun je in Martenshoek te Hoogezand een bijzonder theatervoorstelling bijwonen. Schepen spreken altijd een beetje tot onze verbeelding, wellicht door de spannende verhalen over piratenschepen en de vele verre ontdekkingsreizen die gemaakt zijn met schepen. Anders dan auto’s, krijgt ieder schip een eigen naam en bovendien wordt een schip altijd gedoopt bij de tewaterlating.

Deze theatervoorstelling gaat over zo’n schip dat bijzondere avonturen meegemaakt heeft. Je volgt de hoofdpersoon, Lamechiena (later Tromp genoemd) in haar omzwervingen over de wereld. Zo heeft ze op de bodem van een kanaal in Groningen gelegen, heeft ze twee oorlogen meegemaakt, dienst gedaan op Sicilië en wordt ze net op tijd van de ondergang gered. Kortom, een spannende voorstelling en een heerlijke avond uit.

Verder lezen “De dochter van Martenshoek bij Faber in de kombuis?!”