mosselen-eten-hoogezand

Het seizoen is geopend voor alle liefhebbers

Op 26 juni jl. werd het officiële startsein gegeven: het mosselseizoen is geopend. Vorig jaar kwam de oogst op een totaal van bijna 50 miljoen kilo, dit jaar wachten we nog in spanning af. Wat we al wel weten is dat de mossel dit jaar van goede kwaliteit is en dat ze een mooi vleesgewicht hebben! Goed nieuws dus voor alle liefhebbers van de mossel. De meest heerlijke gerechten worden weer klaargemaakt en menig chef gooit alle creativiteit in een mosselpan.

Hoe eet jij je mosselen?

Van bijzondere gerechten tot aan de traditionele varianten, er komt weer veel voorbij. Het is dan ook niet iets wat je het hele jaar kan eten en daarom kijkt menig fan er naar uit. Mosselen kun je op heel veel verschillende manieren eten. Maar ook de manier van bereiden verschilt per chef en wat jij lekker vindt. Bereidt met droge frisse witte wijn of juist in een laagje water en een bouillonblokje. Met mosselen kun je vele kanten op, maar wat mensen vooral leuk vinden aan mosselen, is naast de heerlijke smaak uiteraard, het gezellige eten wat je doet met een pannetje mosselen voor je neus.

Mosselen zijn gezond

Wist je dat mosselen caloriearm zijn? Ze bevatten daarnaast heel veel eiwitten en weinig vet. Nog meer reden om een avondje mosselen eten te plannen! Ook een leuk weetje: meer dan 80% van de mosselen die in Nederland worden gevangen, worden direct geëxporteerd naar het buitenland. En wij maar denken dat in Nederland de meeste mosseltjes worden gegeten! Maar goed, even terug naar het eten van de mossel. Ook bij ons restaurant kun je nu heerlijk genieten van een royaal pannetje mosselen. Uiteraard serveren we dit niet alleen maar krijg je er ook nog andere lekkere dingen bij:

  • Frites
  • Salade
  • Vers knapperig stokbrood
  • 3 verschillende sauzen: mayonaise, cocktailsaus en knoflook

Dit heerlijke gerecht kost € 21,50 per persoon en de echte fijnproever kan ook kiezen voor onze special: een pannetje mosselen met Gorgonzola, hiervoor betaal je €23,50 p.p.

Kun je niet wachten en wil je onze verse mosselen komen proeven? Reserveer dan nu of bel ons: 0598- 393336.

 

 

Mosselen eten doe je in Hoogezand!

Je zou ook interesse kunnen hebben in