weekend-groningen-tips-reitdiephaven

Veel mensen weten de stad Groningen te vinden als ze een gezellige citytrip willen maken. Er is voldoende te beleven, je kunt er heerlijk eten en uitgaan en ook de omgeving buiten de stad is prachtig. Reden te over om een bezoek te brengen aan ‘Stad en Ommeland’, zoals men in Groningen zelf zegt. Aan het Poeleplein en in de Peperstraat vind je talloze gezellige kroegjes. Bezoek het filmhuis, beklim de trappen van de Martinitoren of ontspan heerlijk met een wandeling in het Noorderplantsoen. ’s Avonds bezoek je een concert in de Oosterpoort, waarna je het centrum verder kunt verkennen. Een weekendje Groningen wordt natuurlijk nog leuker als je gebruik kunt maken van een weekend Groningen via een aanbieding. Zo ga je lekker voordelig naar de leukste stad van het Noorden.

Weekendje Groningen: tips voor natuurliefhebbers

Bij een weekendje Groningen zijn tips voor een bezoek aan de stad natuurlijk niet alles. De omgeving van Groningen biedt minstens net zo veel mogelijkheden als de stad. Rondom Groningen vind je allerlei gezellige dorpjes. De provincie is dan ook heel geschikt voor een fietstocht of brommertochtje. Combineer je fietstocht eens met wat cultuur en bezoek de karakteristieke dorpskerkjes die je vindt in plaatsen zoals Bedum, Warffum, Baflo, Winsum en Middelstum. Varen kan ook, bijvoorbeeld via het Reitdiep. Blijf je liever in de stad? Bekijk dan Groningen vanaf het water en boek een gezellige rondvaart.

Bezienswaardigheden

Groningen telt naast de bekende Martinitoren nog meer bezienswaardigheden die zeker het bezoeken waard zijn. Bijvoorbeeld:

  • Het Academiegebouw
  • Pepergasthuis
  • Filmhuis Forum
  • Sint-Jozefkathedraal

Ook zin in een weekendje Groningen na deze tips? Bekijk dan onze weekend Groningen aanbieding of boek direct een kamer voor jouw verblijf in Groningen. De ligging van Hotel Faber, met een rechtstreekse treinverbinding met Groningen, is de garantie voor een heerlijk zorgeloos weekend weg. Bel voor meer informatie 00598-393336 of mail naar info@hotelfaber.nl.

Een weekendje Groningen: tips voor een gezellige citytrip

Je zou ook interesse kunnen hebben in