hotel-faber-theatermenu-tromp

Op 26, 27 en 28 september en op 3, 4 en 5 oktober kun je in Martenshoek te Hoogezand een bijzonder theatervoorstelling bijwonen. Schepen spreken altijd een beetje tot onze verbeelding, wellicht door de spannende verhalen over piratenschepen en de vele verre ontdekkingsreizen die gemaakt zijn met schepen. Anders dan auto’s, krijgt ieder schip een eigen naam en bovendien wordt een schip altijd gedoopt bij de tewaterlating.

Deze theatervoorstelling gaat over zo’n schip dat bijzondere avonturen meegemaakt heeft. Je volgt de hoofdpersoon, Lamechiena (later Tromp genoemd) in haar omzwervingen over de wereld. Zo heeft ze op de bodem van een kanaal in Groningen gelegen, heeft ze twee oorlogen meegemaakt, dienst gedaan op Sicilië en wordt ze net op tijd van de ondergang gered. Kortom, een spannende voorstelling en een heerlijke avond uit.

Theatermenu bij Hotel Faber

Voorafgaand aan de voorstelling “De dochter van Martenshoek” kan er heerlijk gegeten worden in het restaurant van hotel Faber. Frank Faber heeft samen met de koks een speciaal Tromp-menu samengesteld.

De scheepsbouw en hotel Faber zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en kennen gezamenlijk een rijke historie. Aan de stamtafel in Hotel Faber zijn, naar de verhalen, complete schepen gecalculeerd op de achterkant van sigarendoosjes. Het zou zomaar kunnen dat ook het idee voor het schip Tromp, of Lamechiena, ontstaan is onder het genot van een heerlijke maaltijd bij Faber.
Met het speciale thema menu kun je je avondje uit helemaal compleet maken. Geniet eerst van heerlijk eten bij Faber en daarna van het spectaculaire locatietheater over het leven van de Tromp.
Vroeger bestond de maaltijd aan boord veelal uit bonen, rijst, rundvlees, varkensvlees, erwten en scheepsbeschuit. Alles vaak in ruime mate gepekeld en met veel mosterd. Het vele pekel laten de koks nu achterwege. Zoals altijd bij Faber in de kombuis wordt er gewerkt met verse en lokale producten. Kortom, voor ieder wat wils en alles is even lekker.
Reserveer nu via info@hotelfaber.nl of 0598-393336.

Theater diner

Voorafgaand aan de voorstelling genieten
van het speciale “TROMP” menu.

  • Oorlam (welkomstdrankje van het huis)
  • we beginnen met het leggen van de kiel:
  • Mosterdsoep met spekjes en bonen, waarbij zee beschuit
  • Het casco zal worden afgebouwd:
  • Rundersukade met rijst,ratatouille,zoet-zure salade,frites
  • Het schip wordt nu te water gelaten:
  • Griesmeelpudding met bosvruchtenijs en slagroom
  • Koffie of thee met een bonbon

“de Tromp” was 26,75 meter lang, derhalve de speciale prijs van € 26,75 p.p.

Alleen op reservering mogelijk, dus reserveer direct jouw diner via info@hotelfaber.nl of bel 0598-393336.
Mogelijk op 26,27,28 september & 2,3,4,5 oktober vanaf 17.00 uur.

dochter-van-martenshoek

De dochter van Martenshoek bij Faber in de kombuis?!

Je zou ook interesse kunnen hebben in